Installation og service af varmepumpe

Få masser af gratis energi – fra jorden eller luften

Med den nyeste varmepumpeteknologi, kan du producere din egen energi og dermed spare op til 50% på varmeregningen. Det smarte ved en ny varmepumpe er, at den afleverede energimængde fra varmepumpen er 3-4 gange større, end den energimængde varmepumpen bruger - og som du betaler for.

Der findes 3 forskellige typer varmepumper:

  • Jordvarme: her hentes varmen fra 300 meter jordslanger, som lægges i ca. 1 meters dybde på din grund, hvilket derfor kræver en forholdsvis stor grund. Der er adgang til jordvarmen året rundt ved hjælp af varme som er opmagasineret i jorden - primært afleveret inde i huset til radiatorer.

  • Luft til vand varmepumpe: udnytter luftens energi til at producere varme samt vand til boligen. Varmepumpen bliver typisk installeret udenfor, mens der indenfor sidder en ventilator - det er den letteste type at installere.

  • Luft til luft varmepumpe: Luften udefra bliver komprimeret og energien bliver brugt til at opvarme frisk luft, som blæses direkte ind i din bolig for at opvarme boligen.

Dit hus, dine boligforhold, din grunds beliggenhed og størrelse - bør ligge til grund for hvilken type varmepumpe du vælger. Hvis du er i tvivl om dit behov, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 20 90 52 25, hvor vi altid står klar så du kan få personlig vejledning.

Både i jorden og i luften kan du hente gratis energi

Varmepumper vinder frem, og det er der mange gode grunde til. Med varmepumpen kan man stort set blive selvforsynende med energi – og det er vel at mærke gratis energi, som man henter i luften udenfor eller i jorden.

Varmepumpen fungerer i princippet på samme måde som i et køleskab: Her hentes der varme fra skabets indre, og hvor det afleveres på skabets bagside. Varmen flyttes via en kompressor, og tilføres enten frisk indblæsningsluft eller lægges ned i boligens varmtvandsbeholder. Det er kompressordelen, som har givet navn til varmepumpen.

Ved at købe en varmepumpe dækker du dit behov for energi til hjemmet på en bæredygtigmåde, og kan samtidig skabe et bedre indeklima i dit hjem. Ved hjælp af den moderne teknologi, som beskrevet i ovenstående afsnit, så udnyttes varmen i jorden og omdannes til energi til dit hjem.

Husk du skal søge om en tilladelse til udskiftning af varmekilder. Hvis du er i tvivl, hvordan dette fungerer, så er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os. Hos Bedre Energi Skive er vi altid behjælpelige.

Hver gang du bruger 1 kWh, får du 4 kWh tilbage

Varmepumpen skal have energi for at fungere. Dog får du hurtigt leveret den brugte energi tilbage igen. Hver gang varmepumpen at brugt 1 kWh til at drifte, så vil den producere mellem 3 og 5 kWh til opvarmning. Dette kaldes SCOP værdi, som er et udtryk for hvor mange kWh der produceres per 1 kWh forbrugt. Jo højere SCOP-værdi din nye varmepumpe har, jo mere effektiv og besparende er løsningen.

Hvad er prisen på en varmepumpe?

  • Et jordvarmeanlæg koster (foruden evt. radiatorer) typisk fra 120.000 kr. Løsningen omfatter nedgravning af 300 meter jordslanger og opsætning af en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og automatik.
  • Luft til vand varmepumpen er installationsmæssigt en billigere løsning end jordvarmeløsningen. Typisk ligger prisen fra 100.000 kr.
  • Luft til luft varmepumper er en velegnet løsning til bl.a. sommerhuse. Færdig installeret ligger prisen for en sådan på ca. 40.000-50.000 kr.

Overvejer du at få installeret en varmepumpe?

Det at købe en varmepumpe, kan for mange være en stor beslutning. Hos Bjarne Jespersen - Bedre Energi i Skive, har vi fuldt styr på alt hvad et varmepumpeanlæg kræver, og står altid klar med råd og vejledning til alle typer af varmepumper. Ønsker du at købe en varmepumpe, så udfører vi også gerne opgaven, så du kan være sikker på at installationen fungere.

Vi udfører varmepumpeopgaver for både private og erhvervskunder i Skive og omliggende byer. Kontakt os allerede i dag på tlf. 20 90 52 25 for en uforpligtende snak.

Læs også om: